Elokuvat

Savages

Viikonlopun leffana oli vuorossa Savages. Menin katsomaan leffaa oletuksella Oliver Stonehan on hyvä ohjaaja. Eikö niin, Wall Street, Platoon, Natural Born Killers? On John Travoltaa, Salma Hayekia, Benicio Del Toroa – this could be good? Mutta mitä vielä. Savages oli huono leffa, josta jäi tylsä maku.

Juoni on yksinkertaisuudessaan seuraava: alussa on yin ja yang -pojat; on pehmeä maailmanparantaja botanisti-ekonomi Ben ja on kova Irakin ja Afganistanin veteraani Chon. Pojat surffailevat, ylläpitävät ystävyyttään ja kukoistavaa hamppubiznistä aurinkoisessa Kaliforniassa. Lisäksi on O., yhteinen lumoava kukkaistyttö-tyttöystävä. Siis niitä kukkaistyttöjä, joilla on kultainen amex ja miljardöörivanhemmat.

Kolmikko elää sulassa sovussa, kunnes leppoisa elinkeino menee persiilleen. Rajan takaa kuikuileva huumekeisarinna Elena (Hayek) haluaa poikien verkostot itselleen. Elena kidnappaa O:n ja pojat lähteävät ryskyen kostoretkelle.

Tavallaan aineksia hyvälle juonelle voisi ollakin. Silti ei. Hahmoista ei joko käsikirjoituksen, ohjauksen tai näyttelemisen avulla saada puristettua tarpeeksi. Hahmot ärsyttävät, ja tylsistyttävällä tavalla, ei tunteita nostattavalla. Elokuva on ikävä kyllä todella ontto ja vielä ikävämpää on, että se ei kehity matkan varrella.

Oliver Stone meni metsään. Plussaa upeista Salmasta ja Beniciosta.

Savages Imdb:ssä

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s