Elokuvat

Taken 2

Mainio action-paketti. Vaikka draamat ovat aina elokuvista parhaimpia (elokuva = tarina), niin viikonlopussa on silti parasta se, kun sen saa aloittaa hyvällä komedialla tai toimintaelokuvalla. Action/seikkailu/komedia merkitsee perjantaisin yhtä kuin nupin vääntämistä off-work-tilaan.

Taken 2:ssä Liam Neesonin esittämä entinen CIA-agentti Bryan Mills joutuu Istanbulissa kosto-operaation kohteeksi ja siitähän Mills suuttuukin, kun operaation vedetään mukaan hänen tyttärensä Kim ja ex-vaimonsa Lenore. It’s payback time, niin kuin näissä elokuvissa on tapana sanoa. Ykkösosasta Taken (2008) on sanottu Liam Neesonin koko viime vuosien action-painotteisen uran lähteneenkin liikkeelle.

Taken 2 oli varsin hyvä toimintapätkä tähän perjantaitarpeeseen. Ykkösosaa näkemättä kärryille pääsi vaivatta ja elokuva kyllä piti mukanaan koko ajan. Taistelukohtaukset olivat tyylillä tehtyjä. Elokuvan sielu oli tietenkin Neeson itse, mutta kyllä leffassa on silti havaittavissa Luc Bessonin (Nikita, Léon, Taxi) kädenjälki. Ohjaajan pallilla istui Olivier Megaton (yes, who?), mutta Besson oli tehnyt niin käsikirjoitusta ja tuottajan työt.

Tykkäsin kovin.

Taken imdb:ssä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s