Elokuvat

Angel’s Share

Kuva lainattu: imdb

Angel’s Share -elokuvassa sai nauttia ihanasta skottimurteesta. Ikävä kyllä kohdallani se koitui myös elokuvan suurimmaksi heikkoudeksi, koska puolalaiset tekstitykset eivät juuri edistäneet ymmärtämistä. Muutaman leffan henkilön murre oli mahtavaa, mutta samalla myös niin vahvaa, etten sitä edes pinnistelemällä ymmärtänyt. Parit vitsit meni valitettavasti ohi tai jäivät arvailujen varaan.

Perusjuonesta oli kuitenkin helppo napata kiinni. Pääosassa elokuvassa on rötöstelyn tielle poikennut Glasgown sälli Robbie, joka haluaa karistaa isäksi tultuaan vanhan elämän harteilta. Uuden alun antaa lopulta pieni juonittelu todellisen eliitti- ja keräilyviskin ympärillä.

Kun ryhdyin oikein miettimään, niin ovathan monet suuren koijauksen ympärille rakennetut elokuvat suorastaan loistavia kuten vaikka Puhallus (1973) tai Epäillyt (1995). Angel’s Share ei toki yltänyt läheskään samoihin sfääreihin, vaikka mukava filkka olikin.

Enkelin siivussa oli ihan uusia kasvoja, mikä oli virkistävää. Vaikka Skotlannin ylivertaiset maisemat vilahtivatkin elokuvassa, se oli ennen kaikkea kuvausta Glasgowsta ja muutamien paikallisten kohtaloista. Elokuva oli draamaa ja eniten huumoria sain kohtauksista, joissa hifisteltiin Skottien aarrejuoman viskin ympärillä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s