Elokuvat

Looper

Lähde: Wikipedia

Looper oli mielenkiintoinen scifi-leffa. Erityisesti pidin pääosanäyttelijöistä Joseph Gordon-Lewittista ja Emily Bluntista. Gordon-Lewittin uraa ja kaverin varttumista on ollut hauska seurata Kolmas kivi auringosta -ajoista alkaen ja Blunt puolestaan vetää roolinsa leffassa erinomaisesti yksinhuoltaja Sarana, joka elättää itseään ja poikaansa maatilalla Kansasissa.

Looper sijoittuu vuoteen 2044. Loopereiksi kutsuttu palkkamurhaajajengi toteuttaa toimeksiantojaan, joissa tulevaisuudesta mafiosot lähettävät loopereille murhattavia henkilöitä vuoteen. Tulevaisuudessa aikamatkailu on virallisesti kielletty ja ruumiiden hävittäminen mahdotonta.

Looperit juhlivat, bailaavat ja elävät leveästi. Heidän tehtävänä on toteutattava kaikki toimeksiannot, myös silloin kun hän itse tulevaisuudesta on kohteena, jota loopereiden maailmassa tarkoittaa kultaista kädenpuristusta nimeltä closing the loop.

Tästä lähtökohdasta synnytetään juoni, jossa nuori Joe (Gordon-Lewitt) saa kohteekseen vanhan Joen (Willis) ja kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. On takaa-ajoja, vihaisia rikollispomoja ja tappeluita. Vanhalla Joella on missio, jota nuori Joe koittaa ymmärtää. Lopussa liikutaan enemmän mietiskelevällä tasolla – mistä ihmiskohtalot muodostuu ja miten niitä voi muuttaa.

Joskus aikamatkailukikkailut nyrjäyttävät aivot, mutta Looperin konseptia oli kyllä helppo seurata. Juoni ja näyttelijät pitivät mukanaan loppuun asti ja tulevaisuuden mielikuvituksia oli kuten aina kiehtovaa seurata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s