Elokuvat

Cloud Atlas

cloud_atlas_1-620x411
Cloud Atlas perustuu David Mitchellin samannnimiseen kirjaan vuodelta 2004 ja uskollisesti myös noudattelee romaanin juonta.

Elokuvassa on kuusi tarinaa, vanhimmainen tapahtuu vuonna 1849 ja tuorein vuonna 2231. Kaikki tarinat nivoutuvat toisiinsa ja elokuvassa tämä korostuu myös sillä, että pääosanäyttelijät esittävät eri henkilöitä kaikissa tarinoissa. Maskeerauksella ja puvustuksella emm. Hugo Weawing muutetaan naiseksi ja Jim Sturgess korealaiseksi.

Kaikki liittyy kaikkeen on elokuvan motto. Kuuden tarinan viehkeys korostuu siinä, että ne ovat samalla hyvin erilaisia tarinoita, mutta silti yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi vuoteen 1849 sijoittuva tarina kertoo orjuudesta menneisyydessä ja vuoteen 2144 sijoittuva tarina kertoo puolestaan Somni 451 -kloonista ja utopisesta tulevaisuuden orjuudesta.

Kaikinpuolin hyvä leffakokemus, josta en mitään varsinaista miinusta keksi. Välillä tempo oli nopea ja joutui hieman raksuttamaan aivoja ja miettimään yhteyksiä ja viittauksia, mutta se nyt toisaalta kuuluu mielenkiintoiseen tarinaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s