Elokuvat

Intouchables

intouchables

Intouchables – Koskemattomat osoitti jälleen kerran kuinka suuren tarinan elokuvat ja draamat ovat kuitenkin niitä parhaimpia elokuvia. Tiesinhän tämän, vaikka perjantaitavakseni on pieni suuren sisällön -elokuvien välttely muodostunutkin.

Tämä viime vuoden puolella tehty ranskalaisleffa pyöri jo alkuvuodesta Krakovan teattereissa, mutta lapsenkengissä olevan ranskankielentaitoni ansiosta en jaksanut lähteä katsomaan pelkkää kuvaa. Nyt Suomessa ollessani tarjoutui mahdollisuus päästä nauttimaan elokuvasta myös tekstityksillä.

Tarina oli mahtava. Neliraajahalvaantunut miljönääri Philippe palkkaa henkilökohtaiseksi avustajakseen Pariisin ghetoissa asuvan Drissin ja kaksikon välille syntyy ystävyyssuhde. Miesten kohtalot ovat karut, mutta elokuva on täynnä positiivisuutta. Elokuva pohjautuu oikean Philippen ja Drissin tarinaan, jonka pääosanesittäjät osaavat tulkita taitavasti.

Koskemattomat kosketti. Ystävyys, kunnioitus, vastuunkanto ja vaikeuksien läpi taisteleminen eivät voi olla koskettamatta. Elokuvan lopputeksteissä kyyneleet vieri poskelle ja poistuin teatterista hymysuin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s