Matkailu

Itä-Euroopan tour: Ihana Kiova


IMG_0912

Matkani ehdottamasti hurmaavin ja mieleenpainuvin kohde oli Ukrainan pääkaupunki Kiova (ukrainaksi Київ, Kyjiv, venäjäksi Киев, Kijev). 2,6 miljoonan hengen kaupunki sijaitsee pohjoisemmassa Ukrainassa Dnepr-joen rantamilla.

IMG_0911

Valko-Venäjältä sinne pääsi lentäen kuin junaillen. Itse tulin kaupunkiin Belavian siivin Minskistä noin tunnissa. Kentältä otin sopivan näköisen bussin keskustaan, joka kustansi pari euroa. Hyvä vinkkiröinen, jonka ja sain laitan jakoon: Ukrainassa kannattaa huomioida, että sirukortilla nostaminen ei ole aina piece of cake. Kentän automaateista en saanut mistään hrivnoja, mutta onneksi valuutanvaihtopisteessä sai vaihdettua euroja paikalliseksi. Helpotti kovasti pääsemistä bussiin.

IMG_0773

Majapaikkani Kiovassa oli ylväs hotel Ukraina aivan kaupungin ytimessä. Massiivinen neukkuhenkinen tornitalo oli kaikin puolin nappivalinta hotelliksi. Loistavan sijaintinsa ja 13-kerroksessa sijaitsevan näköalahuoneeni (en erikseen pyytänyt, kävi vaan munkki) lisäksi pidin jollain tavalla sympaattisena hotellin vanhanaikaista tunnelmaa. Hotellista löytyi vaikka ja mitä palvelua ja putiikkia. Jotain toista olisi voinut ärsyttää, kun alakerrassa tarjoiltiin illalla jopa kabareeta (lue: strippiklubi). No, pidin korkeintaan hieman outona. Olin pääpiirteittäin hotelliini varsin tyytyväinen. Lisäksi Kiovassa oli helppo liikkua. Metro pelitti vallan mainosti ja kattoi mukavasti koko kaupungin.

IMG_1031

Mitä sitten Kiovassa tein? Kaupungin upeat kirkot oli tietenkin ehdottomasti katsastettava. Kirkkoja on tähän ikään mennessä nähty yhtä ja toista, mutta 1000-luvulla rakennettu Sofian katedraali kuin Kiovan ortodoksinen pyhyinvalelluspaikka Kiov Pechersk Lavra ovat visiteeraamisen arvoisia Unescon maailmanperintökohteita. Kirkkotaide kuin arkkitehtuuri oli omaa luokkaansa. Lavrassa vierailin myös kuuluisissa luolissa, joihin pyhät miehet ovat hautauneet. Luolien ilmaston sanotaan olevan ainutlaatuista, jonka johdosta maalliset jäännökset muumioituivat ilman erikoiskäsittelyjä.

IMG_0774

Kävin myös tutustumassa nuorekkaaseen Podilin kaupunginosaan sekä istuin iltaoluella Dneprin rannalla Gidroparkissa. Lisäksi vain hengasin. Kaupungilla oli vain kiva istua iltaa ja katsella ohikulkijoita. Yritin metsästää myös alkuperäistä Metsän väki -teosta tai muita Primachenkoja, mutta valitettavasti tyhjä arpa jäi käteen, vaikka kahdesta museosta teoksia kävin etsiskelemässä.

Kiova sykähdytti monessa mielessä. Se oli eloisa, iloinen, ystävällinen ja energinen kaupunki. Kaupungista paistoi läpi kertakaikkisen hyvä tunnelma, joka tarttui helposti.

IMG_0891

Ruoka oli jälleen maan mainiota. Pääsin nauttimaan niin loistavaa georgialaista ruokaa kuin ukrainalaisia herkkujakin ja hintataso oli todella halpa. Olutindeksi kertoi omaa tarinaa. Olusia sai alle eurolla kevyesti.

IMG_0884
Kiovassa oli kaikin puolin loistava meininki. Haluan ehdottomasti kaupunkiin toistekin.

IMG_0898
IMG_0913
IMG_0899
IMG_0904
IMG_0878

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s