Elokuvat

Twilight Breaking Dawn Part II

Edwardilla on vähän meikkiä.

Se oli sitten saagaan päätös. Neljännen kirjan loppupuolikas viidentenä ja viimeisenä elokuvana.

Twilight pähkinänkuoressa: Alussa on ihmistyttö, vampyyripoika ja ihmissusipoika. Kolmen kirjan verran seurataan kolmiodraamaa, joka päättyy lopulta siihen, että ihmistyttö ja vampyyripoika menevät naimisiin, kaikkien ihmetykseksi ihmistyttö alkaakin odottaa lasta, raskaus kuihduttaa ihmistytön ja hänet on lopulta muutettava vampyyriksi ja kirsikkana kakussa – tästä ihmistytön ja vampyyripojan lapsesta tulee ihmissusipojan sielunkumppani.

Ihan oikeasti. Tämä on Twilightin juoni. Ja Twilight oli järjetön hitti, edelleenkin on. Ei edes kannata alkaa ajatella, kuinka paljon maailmasta löytyy ihmisiä, jotka ovat lukeneet Twilightin, mutteivat esim. George Orwellia, Aldous Huxleyta tai edes Tolkienia. Mutta mitäs minä kiviä heittelemään, kun itsekin olen Twilightini lukenut.

Twilight Breaking Dawn Part II osa seuraa eri vampyyriklaanien sotaa, jonka yllätysjälkikasvu ihmiselle ja vampyyrille saa aikaan. Uudet vampyyriperheet elokuvassa ovat ihan virkistäviä ja juonen tasolla liikutaan vähän eri tasolla kuin pelkkää romanssia seuranneet edelliset osat. Ei varsinaisesti elokuvaelämys, mutta ihan hyvä filmatisointi ja päätös tarinalle.

Leave a comment